Calabrien, Italien 23/9

Hvornår:
23. september 2024 kl. 15:30 – 30. september 2024 kl. 19:40
2024-09-23T15:30:00+02:00
2024-09-30T19:40:00+02:00
Hvor:
Hotel Stromboli
Calabrien
Italien
Pris:
7.599 / 9.349 kr.
Kontakt:
Britta Sandager

   

Singlerejse til Calabrien, Italien den 23. september 2024

Da rejsen den 9/9 er udsolgt med 27 deltager, gentager vi rejsen med samme indhold.

Pt. 7 deltager på denne rejse.

Syditalienerne er garvede livsnydere – og med hele paletten af lokale delikatesser er det ikke svært at forstå. Vi sætter smag på La Dolce Vita, når vores rejse går igennem billedskønne Calabrien!

Det ægte Italien opleves bedst i bunden af støvlelandet! I hvert fald hvis du spørger italienerne selv. Her er fantastiske naturoplevelser, et vidunderligt klima og stolte madtraditioner naturlige ingredienser i den italienske hverdag. Og på en rejse igennem Calabrien oplever vi La Dolce Vita med alle vores sanser.

I de syditalienske byer mærker du alle vegne den store lidenskab for god mad og drikke. Når du slentrer igennem de smalle stræder, indånder du duften fra krydderier og solmodne frugter. Du hører lyden af klirrende bestik fra de familiedrevne restauranter. Du smager på menuer spækket med antipasti, friskfanget fisk, stenovnsbagt pizza og lokalt producerede vine. Du ser forretningernes hylder, der bugner af specialiteter såsom “peperoncino” og lokalt dyrkede, søde rødløg og røde chilier. Og du hviler fødderne med et stop på den lokale cafe med blød caffe latte og lidt til den søde tand.

Calabrien har med sin strategiske beliggenhed ved Middelhavet været en attraktiv erobring for mange. Derfor har både grækere, fønikere, romere, tyrkere og normannere igennem århundreder hersket over Calabrien på skift. Det har efterladt tydelige spor i form af landsbyer, bygningsværker og akvædukter. Men også når det kommer til det lokale køkken, er der samlet inspiration fra andre himmelstrøg, hvilket har resulteret i den sanserige og spændende madkultur, der er lige til at sætte tænderne i.

Vi udforsker den kulinariske, historiske og kulturelle arv, når vi bl.a. tager på opdagelse i den smukke kystby Capo Vaticano, i Tropeas middelalderlige gader og i strandbyen Reggio di Calabria. I den mytologiske by Scilla kommer vi på sporet af Homers fortællinger, og i Lamezia-området besøger vi et lokalt agriturismo, hvor vi lærer den ædle madlavningskunst. I Pizzo trevler vi atter de pittoreske og romantiske gader og runder de skønne syditalienske oplevelser af med en vinsmagning af de pragtfulde, lokale druer.

Pris i delt dobbeltværelse 7.599 kr.

pr. pers. i delt dobbeltværelse comfort med balkon/terrasse

Pris i enkeltværelse 9.349 kr. (begrænset antal)

Prisen inkluderer:

 • Fly fra Billund t/r – Lamezia Terme Internationale Lufthavn (SUF)
 • 1 stk. Bagage + 1 stk. håndbagage
 • Transfer til og fra hotel-lufthavn 65 km
 • Ophold på Hotel Stromboli ****
 • Halv Pension – morgenmad og aftensmad
 • 4 udflugter – se dagsprogram
 • Dansktalende Rejselederservice

 Prisen inkluderer ikke:

 • Afbestillingsforsikring: 349 kr.
 • Rejseforsikring: 429 kr.
 • Mad ombord på flyet kr. 220 kr. t/r
 • Havudsigt 300 kr. pr. pers. – enkeltværelse 600 kr. (kun 3 vær.)
 • Måltider og drikkevarer, som ikke er nævnt i programmet
 • Drikkepenge til chauffør på udflugterne

Dagsprogram:

 • Dag 1 – Ankomst til Calabrien
 • Dag 2 – Lokale delikatesser i Capo Vaticano og byrundtur i Tropea
 • Dag 3 – På egen hånd
 • Dag 4 – Byrundtur i Reggio di Calabria og oplevelser i den mytologiske by Scilla
 • Dag 5 – En smagfuld kokkelektion i det calabriske køkken
 • Dag 6 – På egen hånd
 • Dag 7 – Vinsmagning og besøg i fiskerbyen Pizzo
 • Dag 8 – Hjemrejse

Læs hele programmet her: DAGSPROGRAM

Rejsen er ikke for gangbesværede personer.

Bindende tilmelding senest 13. juni herefter på forespørgsel
til Britta Sandager her:  Tilmelding rejse
Husk at skrive dine tilvalg, når du tilmelder dig.

Teknisk Rejsearrangør: Bravo Tours  Rejsegarantifonden nr. 3320.
Betaling afregnes direkte med Bravo Tours som fremsender billet. Der tilknyttes én mailadresse pr. værelse. Dvs. de to der deler værelse skal kommunikere med hinanden omkring betaling samt øvrige informationer, der bliver sendt ud.

Fly kun Billund:
Den 23. september: Fra Billund kl. 15:30 – 18:40

Den 30. september: Til Billund kl. 19:40 – 22:50

Bemærk flytiderne er vejledende og kan ændres indtil afrejse
Seneste mødetid i lufthavnen på udrejsen er to timer før afrejse.

Facebook:
Der oprettes en Facebookgruppe for deltagerne på rejsen, her skriver vi sammen og deler vores billeder.

     

Indbydende hotel med skøn udsigt:
Omgivet af en pragtfuld, frodig have og med en fantastisk udsigt til over turkisblåt hav til De Æoliske øer ligger det charmerende Hotel Stromboli. Med en af områdets bedste badestrande lige under hotellet og kun få kilometer fra den stemningsfulde middelalderby Tropea, er hotellet et godt udgangspunkt for at opleve det smukke Calabrien.

Nyd solen på den skønne solterrasse ved poolområdet, hvor liggestole og parasoller står til fri afbenyttelse, eller lad dig køle af med en drink fra poolbaren eller et dyp i den udendørs swimmingpool. Trænger du til at holde dig aktiv, har hotellet flere gode muligheder. Du kan for eksempel udfordre din rejsepartner til en tenniskamp på hotellets tennisbane, et spil bordtennis, eller hvad med at træne aerobics?

Besøg også den lokale sandstrand, som du nemt kommer til via hotellets private sti. Stranden betragtes som et af områdets mest eftertragtede og forbinder Tropea med Capo Vaticano. Også her kan du finde liggestole og parasoller samt en bar, som serverer drinks og snacks.

Afrund dagen eller begynd en ny på hotellets restaurant, hvor du kan nyde en kontinental morgenmad eller en lækker middag med et fint udvalg af forskellige retter med en pragtfuld udsigt, enten til poolen eller ud over havet. Både om dagen og om aftenen arrangerer hotellet underholdning på italiensk.

Sådan bor du:
Værelser er indrettet med balkon/terrasse, separat bad/toilet, hårtørrer, minibar, aircondition, safebox og TV.

Pension
Opholdet på Hotel Stromboli er med halvpension (morgenmad og aftensmad ekskl. drikkevarer).  Aftensmad er toretters menu, som du vælger fra en sat menu.

Se hotellet her: Hotel Stromboli

Se mere om rejsen her: Rejsebeskrivelse

Mere om Hotel Stromboli:
Aircondition har visse tids- og sæsonbegrænsninger.
Der er gratis WiFi i receptionen og i fællesområderne, men ikke på værelserne.
Solstole (2 stk.) og parasol (1 stk.) pr. værelse er inkluderet på stranden ved tilgængelighed. 300 m til stranden, som ligger
Det er muligt at låne strand- og poolhåndklæder for 3 € pr. dag, og skift er mod betaling.
Der foregår diskret underholdning i dag- og aftentimerne på italiensk.
Hotellet er ikke velegnet til gangbesværede gæster.
Der er begrænsede muligheder for offentlig transport og taxa til nærliggende områder. Receptionen hjælper dog gerne med bestilling af taxa, og det er ligeledes muligt at bestille shuttlebus (mod betaling) til Tropea hvortil der er 6 km. Til lokal centrum er der 2 km.

     

Spændende oplevelser

Capo Vaticano og Tropea
Ca. 50 kilometer syd for Pizzo ligger Capo Vaticano. En fantastisk kyststrækning, der er kendt for sine lange strande og ikke mindst hovedbyen Tropea. Med sit krystalklare vand, klipper og flotte hvide sandstrande er Tropea en af de absolut smukkeste byer i Calabrien. Her finder du mange, små, hyggelige gader og stræder med et stort udvalg af restauranter, cafeer og butikker.

Sydkystens perle. Tropea blev grundlagt for mere 2.000 år siden, og den ældste bydel er i dag vokset sammen med en 70 meter høj klippe i havet. Domkirken og katedralen er blot et par af de seværdigheder, du bør opleve i Tropea. Byens charmerende bymidte er absolut også et besøg værd – gå fx en tur i de hyggelige, snoede gader.

Mad og specialiteter
Tropea og området omkring er kendt for en helt særlig specialitet: rødløg. De hænger over det hele. Er du frisk, kan du endda forsøge dig med den lokale specialitet – eller eksperiment om man vil: en is lavet på rødløg. Andre specialiteter er Nduja – is lavet af krydret salami. Du kan også prøve en lækker italiensk is tilsat blæksprutteblæk.

Stromboli
En helt særlig attraktion er den lille vulkanske ø Stromboli. Fra havnen i Tropea kan du tage en dagstur til det naturskønne sted, hvor du kan gå på opdagelse, svømme ved de sorte sandstrande eller lade dig betage af lavafontænerne i Sciara del Fuoco. På den 12 km2 store ø bor der ca. 500 indbyggere, som primært lever af fiskeri og turisme.

Navnet Stromboli har nærmest en magisk klang i sig. Ifølge de gamle grækere hed øen Strongyle, der betyder den pukkelryggede. Vulkanøen ligner nemlig en pukkel, der ligger i havet midt imellem Napoli og Sicilien. Stromboli er med sine ca. 3.000 meter fra havbunden en af de syv Eoliske Øer, der er særligt kendte for deres stormfulde og blæsende vejr. Stromboli er desuden Europas mest aktive vulkan. Med korte mellemrum slynges glødende lavablokke op i luften. Om dagen ligner det røde røgskyer – om natten et ildrødt festfyrværkeri. Udbruddene er forholdsvist svage og ufarlige, men de er helt igennem spektakulære. Du må bestemt ikke gå glip af denne oplevelse, når du besøger området.

Posted by

Britta Sandager

Jeg arrangerer flere singlerejser om året, til det meste af verden, derudover kan der være forskellige event/weekendophold.